Filmul ”Urzeala Tronurilor”, pomenit de regina Elisabeta a II-a în mesajul de Crăciun

0
199

2443060D00000578-0-image-a-31_1419548446135Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a făcut o referire la serialul de televiziune „Urzeala tronurilor” în tradiționalul discurs de Crăciun, lucru care a generat o adevărată frenezie pe Twitter, relatează Daily Mail. Suverana Regatului unit este o apărătoare înfocată a tehnologiilor de ultimă generaţie, pe care le promovează de multă vreme, fiind unul dintre primii oameni de pe planetă care au expediat un e-mail.

În urma menţionării numelui serialului în discursul de Crăciun al reginei, fanii „Game of Thrones” au luat cu asalt platforma de microblogging Twitter, pe care au publicat numeroase comentarii. De altfel, și în octombrie, regina a stârnit din nou valuri pe reţelele de socializare, după ce a publicat primul ei mesaj pe Twitter, cu ocazia inaugurării Muzeului Ştiinţei din Marea Britanie.

În momentul în care regele George al V-lea a susţinut la radio discursul său de Crăciun în 1932 în care le-a cerut compatrioţilor lui să caute „prosperitatea, dar fără egoism”, puţini oameni se aşteptau ca monarhul britanic să instaureze în acest fel o tradiţie care să continue până în prezent.

Cu toate că discursurile monarhilor britanici au fost de obicei lipsite de controverse, mesajul de Crăciun din acest an a generat un număr uriaş de comentarii pe Twitter, întrucât regina Elisabeta a II-a a inclus în discursul ei din 2014 o referire la serialul „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones”.

În acest discurs, care a avut ca temă principală reconcilierea, suverana britanică a inclus un fragment de text în care a vorbit despre vizita ei din luna iunie în Belfast, unde a vizitat unul dintre platourile în care se filmează serialul „Game of Thrones”.

„Beneficiile reconcilierii s-au văzut foarte clar atunci când am vizitat Belfastul în luna iunie”, a declarat regina Elizabeth a II-a, care îşi petrece Crăciunul, ca în fiecare an, în reşedinţa ei Sandringham din comitatul Norfolk.

„Deşi vizita mea pe platoul în care se filma «Urzeala tronurilor» a atras cel mai mult atenţia, locul care îmi va rămâne cel mai viu în minte va fi Crumlin Road Gaol”, a adăugat suverana britanică.

Crumlin Road Gaol, care a fost închisă în 1996, a fost una dintre închisorile în care au fost încarceraţi militanţii IRA în timpul conflictului etnic-naţionalist din Irlanda de Nord (cunoscut sub denumirea „The Troubles”). Închisoarea a fost ulterior transformată într-un muzeu.

În aceeaşi zi, regina britanică a vizitat platourile în care au fost filmate scene din următorul sezon al serialului „Urzeala tronurilor”, produs de HBO, inclusiv faimosul „Tron de Fier”, şi a stat de vorbă cu câţiva actori din distribuţia show-ului TV, precum Lena Headey, interpreta reginei Cersei, şi Kit Harrington, interpretul personajului Jon Snow. Cu ocazia aceleiaşi vizite la Belfast, regina Elisabeta a II-a şi-a făcut primul ei „selfie”, după ce o adolescentă din public i-a cerut suveranei să se fotografieze alături de ea.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Baner asculta RJS

LĂSAȚI UN MESAJ