Evenimente editoriale la Bookfest

0
32

bookfest

Mâine începe cea de-a 13-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, unde vor expune cele mai importante edituri din România. Între 30 mai și 3 iunie, în noul pavilion B2 de la Romexpo, vizitatorii își vor putea completa colecția personală cu cele mai bune cărți la prețuri foarte convenabile (reduceri care merg până la 80% din prețul de copertă), vor putea participa la lansări și evenimente interactive. Invitatul de onoare al acestei ediții este reprezentat de Statele Unite, care vor marca momentul cu o serie de oferte în care se regăsesc povești despre superstiția legată de numărul 13.
Joi, 31 mai, 11.00 h, la standul SUA, vor susține prezentări Excelența Sa domnul Hans Klemm, ambasador al SUA, despre „Matei Călinescu, profesorul meu de România“, Radu Paraschivescu, scriitor și traducător, despre „One day at a time, varianta transatlantică a lui carpe diem“ și despre „The Life and Opinions of Zacharias Lichter“, ediția americană, publicată recent de prestigioasa editură New York Review Books (NYRB) Classics, Adriana Călinescu, Ion Vianu, scriitor. Moderatorul discuției este Lidia Bodea, coordonatoarea seriei de autor Matei Călinescu și director general al Editurii Humanitas.
Vineri, 1 iunie, la 16.30 h, la standul Israelului, Etgar Keret răspunde întrebării „Cu ce se ocupă scriitorii?“. Vor avea loc o discuție cu autorul israelian și o lectură publică din volumul de memorii “Șapte ani buni”, apărut la Editura Humanitas și din volumul de povestiri “Și, deodată, cineva bate la ușă”, apărut la Editura Humanitas Fiction. Vor vorbi, alături de autor: Camelia Crăciun, lector dr., Departamentul de Studii Iudaice, Universitatea din București, Lidia Bodea, director general al Editurii Humanitas și Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction.

Intrarea la evenimentul ce găzduiește peste 150 de expozanți este liberă, atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la toate activitățile și proiectele interactive programate pe durata acestuia.
Organizatorii nu i-au uitat pe copii, ei sunt micile vedete din acest an, sărbătoarea de 1 iunie fiind chiar în mijlocul zilelor de Bookfest. Editorii și distribuitorii au pregătit pentru ei lansări de carte, ateliere și evenimente interactive menite să-i familiarizeze cu minunata lume a cărților. Pe 2 iunie, ora 17.00, la standul Editurii Artur, o poți cunoaște pe scriitoarea Ioana Nicolaie, în atelierul smARTkid. Lectura face parte din proiectul „10 scriitori contemporani citesc pentru smARTkid”, iar atelierul este fără limită de vârstă, 0-99 ani.

Mihaela Mușetescu

Baner asculta RJS