Doze de sănătate în biluțe colorate – Coacăzele!

0
46

coacazeCând dulcegi, când acrişoare, coacăzele fac deliciul verii. Coacăzele roșii, aliatul perfect în combaterea kilogramelor în plus. Tufişuri pline de micile globuri roşii se găsesc peste tot prin curţile noastre. Coacăzele sunt printre fructele noastre preferate pentru că sunt mici, ușor de mâncat și de inclus în rețete, puțin acrișoare și extrem de revigorante. Pe lângă gustul delicios, coacăzele au și o grămadă de beneficii pentru sănătatea noastră.

– Conțin 68% din necesarul zilnic de vitamina C, alături de potasiu, vitamina B6, magneziu, fier, calciu și fibre.

– Regenerează pielea și ajută la neutralizarea antioxidanților, prin conținutul crescut de vitamine. După o săptămână în care consumați zilnic coacăze, veți avea pielea mai strălucitoare, iar imperfecțiunile se vor diminua.

– Fierul conținut de coacăze ajută la regenerarea celulelor roșii din sânge, aproape jumătate din compoziția acestuia. Aceste celule au rolul de a transporta nutrienții între cele mai importante organe din corpul nostru.

– Cresc imunitatea organismului prin conținutul crescut de antioxidanți.

– Reglează tranzitul intestinal, datorită conținutului suprinzător de mare de fibre. Elimină constipația și simptomele de balonare.

– Mențin presiunea sângelui și tensiunea arterială în limitele normale, datorită potasiului. Acesta mai aduce beneficii și rinichilor.

Un pahar de suc de coacăze poate ajuta chiar şi bolnavii de hepatită.  Consumate înainte de masă în cantităţi de până la 500 de grame coacăzele roşii inhibă senzaţia de foame. Deşi acide, pot tratat şi gastrita, deci coacăzele sunt ideale în curele de slăbire.

Tot acestea pot dizolva pietrele la rinichi, deoarece elimină acidul uric!

Sursa: realitatea.net

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Baner asculta RJS

LĂSAȚI UN MESAJ