Din bucătăria veche românească: Găluști de brânză proaspătă și Budincă de morcovi

0
130

bulete„Găluști (bulete) de brânză proaspătă” și „Budincă de morcovi” sunt două dintre rețetele publicate în seria ”Buna Menajeră — Carte de bucate, practică” (1907).

Seria a fost scrisă de doamna Ecaterina Colonel Steriad, potrivit Agerpres.

Găluști (bulete) de brânză proaspătă

Amestecă 150 de grame de unt proaspăt până ce se înălbește, pe urmă se rade pe răzătoare 600 grame de brânză proaspătă de vacă, se amestecă cu untul arătat mai sus, adăogându-se sarea trebuitoare, șeapte ouă amestecate unul câte unul, se îngroașe apoi cu 300 grame de făină și având pe foc apă clocotită, se pun în ea găluștile (buletele) ca oul de mari, să fearbă acoperit jumătate de oră și, scoțându-se pe o farfurie, se opărăsc cu 300 grame de unt proaspăt și astfel se dau la masă, în loc de pilaf.

Budincă de morcovi

Ia vre-o opt morcovi roșii, spală-i bine, ferbe-i cu sarea necesară, lasă-i să se recească și dă-i pe răzătoare; pune în acea răzătură 150 grame de unt mestecat ușor, două linguri de smântână, trei ouă întregi, o lingură de pesmete, o lingură de migdale pisate și 150 grame de zahăr. Unge forma cu unt, presar-o cu pesmete, toarnă în ea compoziția de mai sus și coace-o la cuptor.

Ana Grama

Baner asculta RJS

LĂSAȚI UN MESAJ