Cu ce putem înlocui cafeaua de dimineață

0
82

ceaiNu toată lumea se poate” trezi” cu adevărat fără o ceaşcă de cafea, iar dacă vreţi un substituent pentru cafea fără cofeină, mult mai sănătos şi eficace în creşterea energiei pentru o zi frumoasă şi plină de realizări, încercaţi reţeta propusă mai jos. Veţi descoperi cu siguranţă că este unul din cele mai simpliste elixiruri pe care ni le putem prepara cu uşurinţă în casă, iar beneficiile sunt numeroase.

Reţetă

Ingrediente

2 linguriţe de oţet de mere

1 linguriţă de suc de lămâie

1 vârf de cuţit de scorţişoară

1 vârf de cuţit de cayenne

1 pahar cu apă caldă

1/2 linguriţă de miere

Adăugaţi toate ingredientele în paharul cu apă, amestecaţi bine şi beţi de îndată. Această băutură energizantă are variate beneficii adiţionale, detoxifică corpul şi reduce nivelul de grăsimi şi zahăr din sânge.

Alcalinizează

Sucul de lămâie ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge având un efect alcalinizat asupra corpului prin reglarea pH-ului.

Previne cancerul

Eugenolul, un compus din scorţişoară are diferite proprietăţi antiseptice, antibacteriene, de prevenire a cancerului şi de calmarea durerilor. S-a dovedit într-un studiu că eugenolul a crescut eficienţa doctoriilor chimioterapice şi a suprimat celulele cancerigene cervicale.

Ameliorează durerile

Un consum regulat de cayenne încetineşte mesajele dureroase transmise la nivelul creierului. Această acţiune se datorează unei substanţe active numită capsaicină. Artrita, reumatismul, durerile postoperatorii şi durerile provocate de neuropatia periferică părtaşă cu diabetul au răspuns bine la tratamentul cu cayenne (cayenne este o plantă care face parte din familia ardeiului, din America de Sud, este asemănător piperului roșu, și se folosește la mâncăruri, ca și condiment. Are proprietăți medicinale foarte puternice, mai ales în ceea ce privește calmarea durerilor. Se găsește în magazinele naturiste sub formă de pulbere).

Reduce grăsimea abdominală

Condimentarea mâncărurilor cu cayenne sau piper roşu ajută la creşterea ratei de ardere a grăsimilor, a caloriilor şi reduce grăsimea de pe abdomen.

Scade glicemia şi colesterolul

Oţetul de mare este plin de enzime şi bacterii importante. Scade tensiunea arterială cu 6% deoarece conţine acid acetic. Este un ingredient bun şi pentru persoanele care suferă de diabet.

Pe de altă parte, scorţişoara de pildă, este unul din cele mai bune alimente antioxidante, considerată planta numărul 1 pentru reducerea nivelului de zahăr din sânge şi a colesterolului. Pentru obţinerea acestui efect este necesară consumarea a ½ linguriţă pe zi.

Mădălina M.

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Baner asculta RJS

LĂSAȚI UN MESAJ