Copiii care suferă de astm prezintă un risc mai mare de a se confrunta cu alergia la arahide

0
67

În perioada 15-20 mai 2015, la Denver, Colorado, a avut loc o conferință în care a fost prezentat un studiu referitor la alergia manifestată la copii care suferă de astm.

Monkey Nuts. The file includes a excellent clipping path, so it's easy to work with these professionally retouched high quality image. Thank you for checking it out!

Mai mult decât atât, studiul intitulat American Thoracic Society International Conference ne informează că acești copii manifestă și o sensibilitate la alune, fără să știe acest lucru însă, ne informează Agerpres.

Un număr de 1.517 copii de la clinica pulmonară de la Spitalul de Copii Mercy din Toledo – Ohio au constituit respondenți pentru cercetarea elaborată de doctorul Robert Cohn, director medical de boli pulmonare la Spitalul de copii din Dayton și echipa sa.

Aceștia au fost diagnosticați pentru problemew respiratorii și astm, iar un procent de aproximativ  11% dintre acești copii știau că au alergie la arahide.

Conform time.com, mulți dintre copiii din acest studiu s-au întors la clinică și au făcut un test de sânge pentru a-i testa dacă sunt alergici la arahide, iar 22% au ieșit cu rezultat „pozitiv”.

Într-un interviu acordat revistei Time, Cohn a menționat: „nu cred că acelor copii cu alergie la arahide li s-ar fi putut pune un diagnostic greșit de astm. Lucrurile stau cel mai probabil invers. Copiii cu astm bronșic ar putea să nu fie cunoscuți ca având o sensibilitate la arahide. „Părinții copiilor cu astm ar trebui să înțeleagă că pot exista medicamente pentru astm care nu sunt recomandate copiilor cu alergii la arahide”.

Concluzionând, s-a constatat că dintre cei 22 % de copii care au avut un răspuns „pozitiv” la test nu bănuiau că aveau vreo alergie sau sensibilitate la alune, sugerând că persoanele care lucrează cu copii suferinzi de astm bronșic ar putea dori să fie mai conștienți de anumite lucruri cu privire la starea lor de sănătate.

Alexandra G.

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Baner asculta RJS

LĂSAȚI UN MESAJ