Cineva a fost pe aici înainte de noi

0
73

O fetiţă neobişnuită să călătorească facea o excursie cu trenul prin ţară împreună cu mama ei. Privind pe fereastra trenului, vedea în faţă râuri şi pârâiaşe şi se gândea cum oare va putea să treacă trenul peste acele ape.

Apropiindu-se de primul râu, fetiţa a văzut podul care avea să le deschidă calea de trecere. Acelaşi lucru s-a repetat de două sau trei ori. Până la urmă fetiţa s-a aşe­zat pe bancheta trenului şi, cu un lung suspin de uşurare şi încredere, a spus: „Cineva a fost pe aici înainte de noi şi a construit poduri pentru noi pe tot drumul”.

Hristos a fost aici înainte de noi şi a construit poduri pentru noi pe tot drumul – poduri de la păcat la iertare, de la deznădejde la nădejde, de la îndoială la credinţă, de la moarte la viaţă. El aşteaptă de la noi, cei ce urmăm Lui, să fim constructori de poduri în trecerea noastră prin lume, construind poduri de înţelegere şi dragoste în­tre noi şi aproapele nostru.

Vitamine duhovnicești pentru întărirea sufletului. Zi de zi cu Hristos de-a lungul anului bisericesc, Anthony M. Coniaris

Baner asculta RJS