Ce trebuie să știți despre conceptul privind „calitatea de a conduce”?

0
139

UntitledAptitudinile, dotația nativă (harul) și deprinderile care într-o societate trec drept „calități de conducere” sunt într-o strânsă dependență cu expectațiile colective față de rolul unui „conducător”. Aceste expectații reprezintă produsul trebuințelor conștiente și inconștiente ale fiecărui membru care compune comunitatea respectivă. Cercetătorii unui colectiv din domeniul științelor naturii au cu totul alte pretenții față de profilul șefului lor, în comparație cu oamenii dintr-un domeniu tehnic, de pildă.

Exercitarea rolului de „conducător” reunește toate dorințele, nostalgiile, idealurile unei comunități.

Pe lângă factorii aptitudinali care recomandă persoana pentru exercitarea unei funcții de conducere mai trebuie să existe și disponibilitatea de a prelua uneori rolul paternal și de identificare cu expectațiile referitoare la atotputernicia și importanța deținută proiectată asupra sa.

Subiectul narcisist pare a fi predestinat pentru îndeplinirea rolului de conducător. De aceea, cultivarea narcisismului joacă un rol deloc neglijabil. În cazul narcisismului patologic, centrul de greutate îl constituie exercitarea puterii. În antiteză cu acesta, narcisismul normal, desemnează o atitudine de deschidere față de lume, încredere în sine, autosecuritate, înțelegere, bunătate și toleranță în relațiile cu ceilalți oameni.

Psihanalistul englez Foulkes este de părere că personalitățile cu aptitudini  de conducători impresionează mai puțin ceea ce fac, cât mai ales prin ceea ce sunt.

Impactul gândirii asupra orientării personale

Dacă vreți să vă îmbunătățiți calitățile specifice unui conducător începeți cu o autoreflexie critică;

Analizați motivele care vă determină să râvniți la statutul de conducător;

Este vorba doar de dobândirea unei puteri personale sau vă gândiți și la avantajele altor persoane, în situația în care veți dobândi acest post de conducere?

Mergeți pe șirul amintirilor, în vremea copilăriei: cum erau părinții dumneavoastră? În ce constă puterea și lacunele lor? Cum vă imaginați părinții ideali?

Au existat profesori care v-au insuflat respect? Ce calități aveau ei? Prin ce v-au impresionat?

Chiar și relațiile ierarhice se bazează pe respect reciproc, atenție, toleranță și capacitatea de transpunere afectivă în situațiile celorlalți. Premisele cele mai sigure pentru statutul de conducător sunt doar atunci create când se acordă subalternilor aceeași atenție și respect cu care sunt tratați superiorii.

Dacă vreți să vă asumați răspunderea în numele altor oameni, tratați-i în aceeași manieră în care și dumneavoastră, într-o situație identică, ați dori să fiți tratat de șeful/șefa investit/ă să vă conducă.

Cum să ne calculăm coeficientul de personalitate, dr. Gerti Senger și dr. Walter Hoffman

[pro_ad_display_adzone id="95017"]

LĂSAȚI UN MESAJ