Castravetele amar. Ştiaţi că…?

0
13113

castravete_amar…Castravetele amar ajută la tratarea cancerului şi diabetului?

Cunoscut şi sub denumirea de pepene amar, karela sau goya castravetele amar este una dintre cele mai amare legume din întreaga lume. Deşi mai greu de introdus în dietă din cauza gustului său aproape insuportabil, castravetele amar conține substanțe nutritive. Medicii care l-au studiat au ajuns la concluzia că posedă o serie de proprietăţi curative foarte rar întâlnite la alte vegetale. Castravetele amar este o plantă naturală din regiunile Mediteraniei şi Asiei, folosită de mulţi ani în sistemele de medicină orientală sau iraniană. Graţie proprietăţilor sale antiinflamatoare şi antioxidante, castravetele amar este considerat un medicament pentru foarte multe afecţiuni.

Ce conţine castravetele amar?

Sărac în carbohidraţi, calorii şi grăsimi, castravetele amar este o sursă extraordinară de fibre, antioxidanţi şi Vitaminele A, B şi C. Apariția numeroaselor boli au determinat numeroși specialiști să efectueze cercetări care să reliefeze modalitățile de tratare contra maladiilor cotidiene. Astfel, cercetările şi studiile clinice au dus la următoarele concluzii:

Un studiu publicat în 2008 în Jurnalul Acta Farmaceutică a arătat că această legume conţine cantităţi mari de fenoli şi flavonoide. Acestea au efecte antioxidante puternice.

Cum se administrează şi unde se găseşte castravetele amar

Castravetele amar se poate cultiva şi la noi, în ghivece prin seminţe (le putem procura de la magazinele naturiste). Are nevoie doar de lumină şi căldură, iar în 2 săptămâni, încep să apară fructele, verzi-gălbui.

Se poate consuma sub formă de ceai (se găseşte la Plafare), suc (1 pahar pe zi) şi sub formă de seminţe măcinate (presărate în mâncare).

Indicaţii terapeutice

Utilizările medicinale ale castravetelui amar sunt foarte variate. Este considerat un remediu natural pentru: infecţii bacteriene, pojar, răni, iritaţii, reumatism, tumori, diabet, ameliorează durerile şi luptă împotriva cancerului.

Cancer

În castravetele amar s-au descoperit foarte mulţi compuşi care au o activitate anticanceroasă şi antitumorală. Conform, unui studiu publicat în 2007 în Farmacologia Biochimică demonstrează că unii compuşi din castravetele amar au ajutat la distrugerea celulelor de cancer mamar.

O altă cercetare efectuată la Universitatea Saint Louis Din SUA demonstrează că extractul de castravete amar previne şi încetineşte evoluţia cancerului şi întăreşte imunitatea la bolnavii de cancer.

Diabet

Castravetele amar este considerat insulina vegetală a diabeticilor. Conţine compuşi similari insulinei şi unii alkaloizi care au proprietăţi hipoglicemiante. După 7 ani de cercetare ştiinţifică, fitoterapeutul român Ovidiu Bojor a creat un remediu natural antidiabetic pe bază de castravete amar (Insuveg) care este considerat un miraculos elixir pentru bolnavii de diabet.

Mădălina M.

Baner asculta RJS

LĂSAȚI UN MESAJ