Cararea Jepii Mici- locul din Bucegi unde oamenii dispar

0
13
traseul Jepii Mici
traseul Jepii Mici

Traseul Jepii Mici, unul dintre cele mai dificile din Bucegi, este un loc special pentru căutătorii de mistere din munţi. Oamenii locului, dar şi turişti spun că în anumite condiţii meteorologice, pe traseu apare o cărare ireală, blestemată, paralelă cu drumul bun, iar cei care păşesc pe ea dispar fără urmă.

În esență, traseul Jepilor urcand pe Valea Comorilor, bine stiut de oamenii muntilor si de localnicii din Busteni, este unul extrem de periculos și nu este recomandat decât celor cu echipamente pe măsură.

Aici s-au produs numeroase accidente de-a lungul anilor și s-a născut ideea că ar fi blestemat. Pornind de la acest aspect, traseului Jepilor i-a fost atribuit atributul de paranormal. Doar norocoşii reapar după multă vreme, în alte locuri din Bucegi, dezorientaţi şi pierduţi, chiar răniţi, pe când majoritatea celor care păşesc pe cărare dispar fără urmă.

Un adevărat „pol energetic“, munţii Bucegi ar fi presăraţi de locuri misterioase, zone foarte încărcate energetic, unde aparatura se declanşează singură sau oamenii resimt simptome ciudate, portaluri prin care oamenii dispar şi apar în alte locuri, la foarte mare distanţă. Despre Bucegi se mai spune că sunt presăraţi de tuneluri subterane de zeci de kilometri, ipoteză în sprijinul căreia ar veni câteva sute de cutremure din 1993, nici acum explicate de specialişti, dar şi de locuri în care oamenii se vindecă miraculos datorită „apei vii“ şi a „gurilor de rai“.
Diferenţa de nivel din Buşteni – Valea Caraimanului – Cabana Caraiman – Babele – Peştera, adică traseul Jepii Mici, este de peste 1.000 de metri. Din cauza terenului instabil, a zăpezii, prezentă chiar şi vara, a râurilor mici şi înşelătoare care fac poteca aluncoasă, te poţi dezechilibra şi cădea în abruptul muntelui.
Cei mai sceptici oamenii ai muntelui, salvamontişti chemaţi să salveze turişti răniţi sau rătăciţi pe Jepii Mici, spun că eventualele dispariţii de pe acest traseu trebuie puse de seama dificultăţii traseului sau că respectiva cărare ireală este o iluzie optică. Dar asa cum stim cu totii, legendele se nasc dintr-un sambure de  adevar, transmis prin viu grai si lasat ca mostenire celor care viziteaza aceste locuri.

Ionela Moldovanu

 

 

[pro_ad_display_adzone id="95017"]