Campanie: “Podul de cărţi” peste Prut

0
121

Books_newsmoldova_md(1)Şapte voluntari vor lansa joi, la Biblioteca Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti, Campania “Podul de cărţi”, care urmăreşte să doteze cu 500.000 de volume în limba română şcolile şi bibliotecile universitare din Republica Moldova.

“Ne propunem să convingem persoane fizice, instituţii publice şi private să doneze cărţi, noi sau vechi, pentru a dota biblioteci şcolare şi universitare din Republica Moldova cu carte în limba română. Necesitatea demersului nostru a fost demonstrată de căldura şi deschiderea cu care am fost primiţi în prima localitate vizitată: satul Selemet, raionul Cimişlia, unde am dus un prim transport de aproape 1000 de volume”, au transmis iniţiatorii campaniei într-un comunicat.

Campania are suportul Universităţii din Bucureşti, librăriilor “Humanitas”, Forumului Tinerilor din România, Asociaţiei Tinerilor Bucureşteni, Asociaţiei Studenţilor şi Elevilor Basarabeni, precum şi a unor persoane particulare. Iniţiatorii au realizat şi un site care să vină în sprijinul campaniei www.poduldecarti.ro dar şi o pagină de Facebook “Podul de cărţi”.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ