50 de ani de la discursul istoric pentru drepturile civile rostit de Martin Luther King „Am un vis”

0
56

richard-nowitz-moonrise-over-the-lincoln-memorialZeci de mii de persoane s-au adunat sâmbătă în faţa Memorialului lui Abraham Lincoln, în centrul capitalei americane Washington, pentru a marca 50 de ani de la discursul istoric pentru drepturile civile rostit de Martin Luther King „Am un vis”, relatează Agerpres, citând AFP.

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]

Banner Retete Test

[fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Sub un cer albastru fără nori, zeci de mii de oameni, albi, de culoare şi hispanici, s-au reunit în faţa imensei statui a fostului preşedinte american Lincoln, unde la 28 august 1963 pastorul Martin Luther King, asasinat în 1968 la Memphis (Tennessee, sud), rostea discursul împotriva segregării ce urma să marcheze societatea americană.

Purtând pancarte, manifestanţii ar urma să audă o serie de oratori, între care fiul pastorului, liderul democraţilor din Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, precum şi sindicate şi organizaţii pentru apărarea drepturilor civile, potrivit programului oficial.

Membri ai familiei lui Trayvon Martin, adolescent de culoare ucis în 2012 în Florida de către un poliţist, George Zimmerman, care a fost achitat recent, urmează de asemenea să ia cuvântul.

Peste 150.000 de persoane sunt aşteptate sâmbătă la National Mall, între Congresul american şi Memorialul Lincoln.

Pentru a marca 50 de ani de la faimosul discurs, în Statele unite au fost organizate timp de o săptămână comemorări, marşuri, dezbateri, concerte, expoziţii în întreg oraşul. Miercuri, Barack Obama, primul preşedinte de culoare din istoria SUA, va rosti un discurs în piaţa de la Memorialul Lincoln.

washington-dc-lincoln-memorial-s

Ana Grama

Baner asculta RJS

LĂSAȚI UN MESAJ