2 decembrie – Ziua Internaţională pentru abolirea sclaviei

0
238

sclaviaZiua Internaţională pentru abolirea sclaviei este un eveniment anual, ce se sărbătoreşte pe 2 decembrie. Aceasta a fost înfiinţată de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite şi a fost celebrată pentru prima oară în anul 1986.

În prezent, una dintre cele mai răspândite forme de sclavie în lume este traficul de persoane. Acest fenomen a luat o amploare din ce în ce mai mare, fiind una dintre problemele cele mai grave cu care se confruntă societatea modernă.

Traficul de persoane reprezintă exploatarea sexuală, cât şi prin munca a oamenilor şi este o încălcare a drepturilor fundamentale ale omului. Categoriile cele mai afectate de acest fenomen sunt în general femeile şi copiii.

În România au fost raportate în 2012 nu mai puţin de 1.041 de cazuri de  trafic de persoane, 526 au fost exploatate sexual, 410 pentru munca la negru, iar alte victime au fost forţate să cerşească, să fure sau să ia parte la diverse activităţi pornografice.

 

Sursa: imparte.ro

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Banner 2 la suta

LĂSAȚI UN MESAJ